hírek.

ÖSZTÖNDÍJ LEHETŐSÉG a berlini KATAPULTBAN!!!

September 29, 2019

3 fő részére egyhetes lehetőség nyílt egy-egy workshopon részt venni a híres berlini cirkuszi központban szabadonválasztott workshopra a következő workshopok közül:
https://katapult.berlin/workshops/
A workshopot követő napokban további gyakorlásra és job shadowing tevékenységre van lehetőség a helyszínen a Circoncept projekt keretén belül. 
Jelentkezés és további infók emailben a rebekadorakajos@gmail.com címen szeptember 30-ig önéletrajzzal és motivációs levéllel, amely a workshopon való részvételhez kötött motiváción kívül arra is kitér, hogy hogyan akarja felhasználni a résztvevő a kint tanultakat a Magyar Zsonglőr Egyesületen, Inspirál Cirkuszközponton belül.

INspirál Cirkuszközpont 2019 ÓRAREND

September 02, 2019

Az INspirál Cirkuszközpont új órarendje 2018 szeptember 3-tól érvényes!

Részletesebben a Facebook-on  is:

https://www.facebook.com/INspiralkozpont/photos/a.971725416242110/2477832098964760/?type=3&theater

Gyertek gyakorolni!

World Circus Day 2019 in Slovakia

April 11, 2019

Szlovákiában egy cirkuszi találkozó kerül megrendezésre a cirkuszi világnap alkalmából április 12-én. Az esemény 2 nyelven folyik, szlovák-angol egyszerre, így bárki külföldi számára élvezhető, aki beszéli az angolt.

Részletek a Facebook eseményben!

STAFÉTA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2019

Budapest Főváros Önkormányzata negyedik alkalommal is meghirdeti a STAFÉTA pályázatot – a tehetséggondozás és a független előadó-művészet támogatása érdekében új színpadi produkció létrehozására. A pályázat az eddigi évekhez hasonlóan a FÜGE Egyesület lebonyolításában, nyílt pályázat formában kerül meghirdetésre.

Alapfokú artista készségfejlesztő animátort keres a Fővárosi Nagycirkusz

A Fővárosi Nagycirkusz két álláshellyel gazdagodik. Két fővel megkezdik országos oktatási intézményekben a cirkuszművészet népszerűsítését, táncórákon, testnevelési órákon és egyéb rendezvényeken mutatják be az artistaművészet szépségeit.  Elhatározták, hogy egyelőre két fővel  - létrehoznak egy csapatot, akik önállóan utaznak, tanítanak, hirdetik a cirkuszművészet nagyszerűségét, ezt a csodát. 

Amennyiben van olyan fiatal, utazni szerető, az artista mesterség több zsánerét alapfokon jól ismerő, jól kommunikáló rugalmas személy, akinek egy állandó állás segíti az életét és akár egy teljes évre elkötelezné magát e tevékenység mellett, azt jelentkezzen!

Az állás kiírása megtalálható ezen a honlapon:

https://www.fnc.hu/hirek/item/1858-alapfoku-artista-keszsegfejleszto-animatort-keresunk 

RESHAPE pályázati felhívás

January 30, 2019

A RESHAPE egy kutatási és fejlesztési projekt, amely az európai és a dél-mediterrán művészeti szervezeteket egyesítve, innovatív szervezeti modellek létrehozásáért küzd, valamint azért, hogy konkrét válaszokat adjon a kortárs művészeti gyakorlatok előállításához és terjesztéséhez kapcsolódó kihívásokra.

A RESHAPE célja egy olyan európai művészeti ökoszisztéma létrehozása, amelyet az eszközök és modellek újragondolásával, művészi és társadalmi innovációval, valamint a méltányosság, a szolidaritás, a földrajzi egyensúly és a fenntarthatóság elveivel érhető el. E cél elérése érdekében a RESHAPE pályázatot indít el, amely olyan művészeket keres, akik már megpróbáltak alternatív modellekkel dolgozni, vagy más innovatív módon vettek részt a kulturális szektorban. A projektben különböző módon lehet részt venni:

- Ha úgy érzi, hogy ötletei és cselekedetei inspirálóak lehetnek más európai és dél-mediterrán szakemberek számára, ossza meg a tapasztalatait a RESHAPE könyvtárral. Határidő: 2019. február 15.

Jelentkezni itt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf5jKYaZFjmTMuOJTCbR6jG7AjJdcXbRsrBWT6chKMQnpc_VA/viewform

- Ha más művészekkel, szakemberekkel szeretne találkozni, vegyen részt a RESHAPE fórumban Lublinban. A konferencia ingyenes, az utazási költségek részleges vagy teljes lefedettsége biztosított. Határidő: 2019. január 31.

Jelentkezni itt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfYEfEgnFA6I0nRRw4P8kgHNNcQEozZjNdaPNQo_9YC0Cx9Kw/viewform

- Csatlakozzon ön is a RESHAPE csapathoz, hogy két év alatt közös megoldást találjon a fent említett témakörökre. Az összes költség fedezve van.  Határidő: 2019. január 31.

Jelentkezni itt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeq70Yow6q-2V-d8_F1UiOVOctMIJ3mVn4oMTvcCjc69Zs_XQ/viewform

Szociális cirkuszi képzés - Opening the circus tent

December 09, 2018

"Szociális cirkusz, mint kritikai pedagógia" címmel képzést tart a Magyar Zsonglőr Egyesület a Közélet Iskolája trénereinek segítségével december 10-13 között Budapesten. A képzés az Opening the Circus Tent (http://openingthecircustent.edublogs.org) projekt keretében valósul meg nemzetközi partnerek részvételével, témája a társadalmi elnyomás elleni küzdelem megjelenése a szociális cirkuszi munkában. A képzés angol nyelven 10 és 15 óra között valósul meg az INspirál Cirkuszközpontban, jelentkezni lehet a mitya.szabo@gmail.com email címen.

Mercantia Fesztivál - „Mysteries and Drolls” - fellépési lehetőség

December 18, 2018

Idén az olasz Mercantia Fesztivál az Európai Közösség CREATIVE EUROPE programja által támogatott „Mysteries and Drolls” témájú eseményére vár fellépőket! Azon társulatok jelentkezését várják, akik az európai populáris színház gyökereit kívánják újra felfedezni olyan előadásokkal, amelyek a középkori misztériumjátékok nyelvét és formáját eleveníti del modern köntösben. A fesztivál 2019. július 10-14. között zajlik le.
A jelentkezőknek űrlapot kell kitölteniük, amit a alice@terzostudio.it e-mail címről lehet elkérni és december 19-ig visszaküldeni ugyan arra az e-mail címre. Több infó a Fesztiválról: www.mercantiacertaldo.it
Több infó a Mysteries & Drolls projektről:
www.populartheatre.eu

Ifjúsági csere és cirkuszművészeti produkcióalkotás a Kanári-szigeteken

September 18, 2018

YOUTH EXCHANGE „CIRCUS RHAPSODY”

date: 14-22nd October 2018

A CIRCUS RHAPSODY ifjúsági cseréről röviden: 

A cserekapcsolat célja, hogy a résztvevők cirkuszművészeti eszközök segítségével szólaltassanak meg olyan témákat, mint a kirekesztés, elfogadás, kulturális sokszínűség és integráció. Az együtt töltött idő alatt a résztvevők előítéletmentes légkörben, szabadon fejezhetik ki magukat cirkuszi eszközök segítségével. A program keretében a különböző országokból érkezett fiatal résztvevőknek lehetősége nyílik megismerni mások személyes és kulturális értékeit, valamint megosztani másokkal saját értékeiket, nézőpontjukat.

A hét során az összesen 32 fiatal résztvevő közösen dolgozhat egy rövid cirkuszi előadás megvalósításán, melynek témája a bevándorlás, és a tisztelet és elfogadás általános értékeit közvetíti a közönség felé. Az előadás legfőbb kifejezőeszköze a csapatmunka, mellyel az előadók a program szlogenjeként is megválasztott befogadást, befogadó légkört teremtenek meg, ezzel is hangsúlyozva az ERASMUS+ program értékeit.

Az ösztöndíj formája: az egyesület az utazás, szállás és étkezések költségeit fizeti, valamint a programokon való ingyenes részvételt biztosítja.

Az ideális jelölt: valamilyen cirkuszművészeti ágban jártas, angolul társalgási szinten beszélő, aki motivációs levelében alátámasztja, hogy miért indokolt a részvétele az eddigi munkája során, illetve hogyan kamatoztathatja a szerzett tapasztalatokat az egyesületen belül. Az egyesület tagjait minden esetben előnyben részesítjük.

Korhatár: 18-25 év

A kiutazók száma: 5 jelentkező, lányok előnyben!

Jelentkezési határidő: Szeptember 19., a motivációs levelek és CV-k a lovasarpi@windowslive.com email címre küldendők. A csereprogram 2018. október 14-22. között zajlik le.

INspirál Cirkuszközpont 2018 ÓRAREND

August 30, 2018

Az INspirál Cirkuszközpont új órarendje 2018 szeptember 3-tól érvényes!

Részletesebben a Facebook-on  is:

https://www.facebook.com/INspiralkozpont/photos/pcb.1894918210589488/1904069549674354/?type=3&theater

Gyertek gyakorolni!

Craig Quat workshopok - ügyességi és fejlesztő eszközök

August 30, 2018

A Magyar Zsonglőr Egyesület vendége lesz Craig Quat- zsonglőr és eszközfeltaláló, akivel sok izgalmas ötleten fogunk dolgozni.

Ajáljuk mindenkinek a képzéseit!

Várunk szeretettel: https://www.facebook.com/events/452265128591579/

Külön egyeztetés mellett lehetőség van kihelyezett képzésre is csoportok számára, ezt a info@zsonglor.hu címen lehet egyeztetni.

Rastelli Award zsonglőrverseny Olaszországban

August 30, 2018

Zsönglőrök figyelem! Közeleg a "Rastelli Award" zsonglőrverseny, amely Rastelli Fesztivál keretében kerül megrendezésre 2018. szeptember 8-án Bergamoban. A jelentkezés leadásának határideje augusztus 31. További információ az eseményről itt:

https://www.teatrodonizetti.it/teatro-donizetti-bergamo-programmazione/rastelli-festival

https://ambaradan.wordpress.com/category/rastelli-festival/

https://www.facebook.com/rastellifestival

Artemisszió Alapítvány 60 órás művészeti képzése

May 26, 2018

Az Artemisszió Alapítvány új dátumokat hírdet ingyenes, 60 órás művészeti képzésre!

MIKOR? Két hétvégén: június 8-9-10 & 15-16-17

KIKNEK? Mindenkinek, aki ~ 18-30.

HOL? Budapest belváros, még pontosítás alatt.

MIT? Kollázs technika, kreatív írás, fotó, fanzine készítés művészek közreműködésével.

JELENTKEZZ MÁJUS 27. 24:00-ig itt 👉 http://bit.ly/realpath-workshop

 // Kérdés esetén: marina.luka@artemisszio.hu.

// Részletes infó a módszerről 👉 http://artemisszio.hu/blog/real-path-imaginary-path-muveszeti-mediacio-a-tarsadalmi-parbeszedert/24

Részvételi lehetőség cirkuszpedagógiai képzésen!

May 19, 2018

szervezésében, külföldi trénerekkel kerül megrendezésre június 23-30-ig Sikondán egy olyan cirkuszi képzés, melyre elsősorban újrakezdőket várunk, akik elmélyítenék, felelevenítenék az alapképzés során tanultakat.

3 főnek van lehetőség a programban való részvételre. A képzést az Európai Unió támogatja, 20 Eurós részvételi díjon kívül utazási, étkezési, szállásköltségeket fedezi a támogatás.

További részletekért írj a rebekadorakajos@gmail.com címre.

A jelentkezéseket fényképes önéletrajzzal és motivációs levéllel várjuk május 20-ig.

Pályázati felhívás digitális eszközök használatában érdekelt kortárs cirkusz művészek számára

May 07, 2018

Együttműködő kutatólaboratórium a digitális eszközök felfedezésében és használatában érdekelt kortárs cirkusz művészek számára…

Residency open call

July 31, 2018

The Inspiral Circus Center in Budapest, Hungary offers residency to professional international artists in the field of contemporary circus...

Pályázati felhívás partnerakrobatika oktatói képzésen való részvételre

April 01, 2018

Nemzetközi szakképzési programunk keretében Budapesten valósul meg 2018. április 2-6 között európai partnerakrobatika oktatók 30 órás továbbképzése.

A képzés középhaladó és haladó szinten partnerakrobatikával foglalkozó oktatók számára nyújt továbbképzést mind pedagógiai, mind cirkusztechnikai értelemben, kiegészítve kifejezetten szociális cirkuszi területen való használattal. Így azok jelentkezését várjuk, akik ezeken a területeken szeretnének fejlődni! 

Pályázati felhívás budapesti képzésen való részvételre - szociális cirkusz management

March 19, 2018

Azok jelentkezését várjuk, akik a szociális cirkusz területét érintő szervezési kérdésekben szeretnének fejlődni! 

A képzés 5 teljes nap, március 20-24 között, naponta 10-16ig.

A képzés elsősorban angol nyelven zajlik, helyenként tolmácsolással, témája a finanszírozási lehetőségek az állami és közszférával való együttműködés és a céges kapcsolatok kiépítési formái. (lsd részletes ismertető)

Erasmus+ ösztöndíj felhívás 2.

February 09, 2018

Az Erasmus+ mobilitási program második kiutazása!

Erre az útra két főt fogunk kiválasztani.

IDŐPONTJA: 2018. MÁRCIUS 2– MÁRCIUS 8.

HELYSZÍNE: BERLIN

INspirál Cirkuszközpont 2018 ÓRAREND

December 31, 2017

Az INspirál Cirkuszközpont új órarendje 2018 januárjától érvényes!

Fontos változások: 
PARKOUR ÉS GUMIASZTAL: a pénteki edzés átkerül szerdára.
HOSSZÚBOT: hétfő helyett kedden, változatlan időpontban, 17.30-tól.
ZSONGLŐRSZERDA januárban pénteken lesz! tehát januárban: ZSONGLŐRPÉNTEK!
ÚJ ÓRA JANUÁR 9-től! CAPOEIRA NYÚJTÁS keddenként 19 órától.
KALARI INDIAI HARCMŰVÉSZET: májusig szünetel!

Facebook link: https://www.facebook.com/INspiralkozpont/posts/1602593033155342

Gyertek gyakorolni!

1 / 2

Please reload

© 2017  Magyar Zsonglőr Egyesület. Minden jog fenntartva.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now