oktatóink

Gönye Lili 

Gönye Lili vagyok, konduktor. Jelenleg súlyosan halmozottan sérült, nem beszélő fiatalok komplex fejlesztésével foglalkozom.

A szociális cirkusszal 3 éve találkoztam a Magyar Zsonglőr Egyesület által. Azóta az egyesület tagjaként már több képzésen is részt vehettem ebben a témában. Így az előző munkahelyemen egy éven át vezethettem cirkusz szakkört és a saját osztályomban is sokszor nyúltam cirkuszi eszközökhöz, játékokhoz a napközis foglalkozásokon. 

Fantasztikus élmény volt látni, hogy bármilyen téma és óra sokkal élvezetesebb a gyerekeknek egy kis cirkusszal. Most az a célom, hogy a mozgásukban súlyosan sérült fiatalokat is bevezessem a cirkusz világába.

Nyári-Nagy Ibolya

Nyári-Nagy Ibolya vagyok, végzettségem szerint drámapedagógus és jóga-oktatóként. 2014 óta veszek részt a szociális cirkusz oktatásban. A Zsonglőr Egyesület keretében több szociális cirkusz csoporttal is dolgozom Budapesten és vidéken is.

Számomra a zsonglőrködés a játék és a tanulás legjobb kombinációja. Öröm azt látni amikor a gyerekek a játékokon keresztül meglátják a saját lényüket.  

Tóth Mónika

Tóth Mónika vagyok, az ELTE kommunikáció és médiatudomány szakán végeztem. A szociális cirkusszal 2009-ben ismerkedtem meg az Európai Önkéntes Év keretén belül. Ekkor egy éven át dolgoztam és tanultam a módszerről a kasseli Zirkutopiában, ahol fogyatékos és nem fogyatékos gyerekek  járnak a csoportokba. A Magyar Zsonglőr Egyesület munkájához 2013-ban csatlakoztam. Elsősorban a pesterzsébeti csoportban dolgozom oktatóként, ahol a csoport indítása óta célunk az, hogy a fiatalokból közösséget is kovácsoljunk. 2018-ban egy ösztöndíjnak köszönhetően hónapokon keresztül a chicagói CircEsteem ifjúsági cirkuszban dolgoztam, elsősorban bevándorló gyerekekkel.

© 2017  Magyar Zsonglőr Egyesület. Minden jog fenntartva.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now