szociális cirkusz.

A CIRKUSZ MINDENKIÉ!

mi a szociális cirkusz?

"A szociális cirkusz egy keveset hallott, szinte ismeretlen fogalom Magyarországon. Jelentése egyszerűen annyi, hogy a cirkuszi művészetek részvételen alapuló használata eszközként, a társadalmi integráció előmozdítására. A műfaj alkalmazási területei végtelenül változatosak, erre számos példa van elsősorban Nyugat-Európában, de azon kívül is az öt kontinensen, különböző hátrányos helyzetű célcsoportokkal. Ezek lehetnek menekültek (Jemen), szellemi és/vagy testi fogyatékos gyerekek (Németország, Spanyolország), psziciátriai betegek (Csehország), bevándorlók (Anglia, Olaszország), utcagyerekek (Brazília, Honduras, Románia, Ruanda), börtönben lévők (Olaszország), drogfüggők (Németország), hogy csak a legjellemzőbb példákat említsük. Az ezzel foglalkozó folyamatosan szervezetek szaporodnak az utóbbi években, míg a régebbiek mára több évtizedes tudást halmoztak fel és eredményeik önmagukét beszélnek.

A téma szakemberei jellemzően vagy olyan zsonglőrök, akrobaták, bohócok és kötéltáncosok, akik ráéreztek a cirkusz világának integráló, fejlesztő és megtartó hatására, mind az egyén, mind a közösség szintjén; vagy olyan szociális szakemberek, akik innovatív módszereket keresve, a cirkuszban találták meg az eszközt, a kívánt változásoknak az előmozdítására.  Ez a két tudás, a cirkuszművészé és a szociális szakemberé, a szociális cirkusz fejlődése során összeforrt és mára létrehozta a gerincét ennek fiatal és folyamatosan bővülő diszciplínának."
...

 

Szabó Márton

Olvasd tovább cikkünket a Taní-tani online pedagógiai folyóiratban: 
http://www.tani-tani.info/a_szocialis_cirkusz_modszere

 

csoportjaink

Kispest - Tanext Akadémia
Csepel - Kompánia Alapítvány
Budapest, Vösmarty utca – MUS-E
Korábbi csoportjaink

Pesterzsébet - Kaj Zhas Cirkusz

 

képzéseink

 

Terápiás Cirkuszpedagógia képzés

Adaptált, inkluzív zsonglőrködés a kognitív – és mozgásfejlesztésben

 

Kinek szól a képzés?

 

A képzés minden olyan szakembernek szól, aki az oktatás, nevelés, fejlesztés területén foglalkozik gyermekekkel, fiatalokkal, vagy felnőttekkel és szeretné élménypedagógiai, fejlesztő elemekkel bővítve, hatékonyabbá, színesebbé tenni munkáját.

 

A képzés fókusza:

A három napos képzés célja a fejlesztésben és gyógypedagógiában alkalmazható könnyített, adaptált zsonglőr eszközök használatának alapszintű elsajátítása, az ezzel foglalkozó módszertan megismerése.

Szociális cirkuszi gyakorlati képzés

A Magyar Zsonglőr Egyesület 20 órás gyakorlati képzést indít, melynek célja, hogy ‘szociális cirkuszi’ munkáját és módszertanát megismertesse minél szélesebb körben a szociális, egészségügyi és oktatási szektor szakembereivel. A megismertetésen túl célunk az is, hogy az érdeklődőket a módszerbe beavassuk, hogy azt később saját munkájukba integrálva használhassák.

Please reload

nemzetközi tevékenységeink

 

együttműködéseink

 

© 2017  Magyar Zsonglőr Egyesület. Minden jog fenntartva.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now